Stella Mae álnéven megjelent könyvek

 

Rózsakikötő

Sorozatcím: Florence
ISBN: 9639444847
Kiadás éve: 2006
Kiadó: STB Könyvek kiadó
Méret: 105*180 mm, 252 oldal

Angelina, az olasz lány az isztriai Pula városában idegenvezetőként keresi a pénzt egyetemi tanulmányaira, ám - mint az fiatal hölgyekkel gyakran megesik - váratlanul és felbolygató módon közbeszól a magánélet. A férfiút Zlatkónak hívják, horvát, és éppen hajómotorok szereléséből, adriai búvárkodásból tartja fenn magát, amikor az útjaik keresztezik egymást. Gyorsan kiderül, hogy nemcsak egy nyári kaland erejéig gabalyodnak egybe az érzelmeik, és nemkülönben az is: a két fiatal bonyolult, ellentmondásos személyiség, mindkettőjük múltját tragédia árnyékolja be, ami nem teszi könnyűvé az egymásra találásukat. És a tragédiák tovább kísértenek, hol csak a lélek apró rezdüléseiben érhető tetten a hatásuk, hol pedig rettegést, sőt veszélyt kiváltó események formájában riogatják őket. De aztán a dolgok és az érzelmek rendeződni látszanak, elérkezik addigi életük legboldogabb pillanata, amely azonban kis híján a haláluk pillanatává válik. Ám a szerencse istenasszonya ezúttal is kegyes hozzájuk, nemcsak megmenti őket, hanem hozzásegíti a két fiatalt, hogy annyi megpróbáltatás után az álmaik valóra váljanak.

 

A karnevál királynője

Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789639720725
Kiadás éve: 2007
Kiadó: STB Könyvek kiadó
Méret: 105*180 mm, 249 oldal

Mezítlábas fiatal nő ül be egy kocsiba az olasz Délen, hogy az autó tulajdonosa elfuvarozza a falujába. Összebarátkoznak, beszélgetni kezdenek, s a véletlen találkozá eredményeként kibontakozik egy történet, a szegény halászlány és egy amerikai fizú szerelmének regénye. És kibonatkozik a velencei karnevál színes forgatagának látványa, elébünk tárul a csatornák, hidak, régi paloták, gondolák és a körülöttük nyüzsgő emberek világa, amely egyszerre megfogható valóság és gyorsan tovatűnő illúzió. Éppen úgy, ahogy a két fiatal kapcsolata, akik a karnevál napjaiban találtak egymásra, a fellobbanó érzelmek édes zűrzavarában gabalyodnak össze, ahol nem létezik a múlt, nincsenek kötöttségek, társadalmi különbségek, csak a jelen van, a karnevál pünkösdi királyságának varázsa. Igaz, a jövő csillogó képeit is csak a képzelet, az álmok festik fel a lány előtt, aki végezetül megérti, hogy a karneváli királynő alakja szertefoszlott, jönnek a szigorú és rideg hétköznapok.
De megérti azt is: az ember hosszú távon maga alakítja az életét, nem pedig a sors szeszélyei, és ha már így van, talán ismét kegyes lesz a sors, és a régi remények akár valóra is válhatnak. Nem a karneválon, hanem a mindennapok realitásában.


Kirké sziklája

Sorozatcím: Florence könyvek
ISBN: 9639444871
Kiadás éve: 2006
Kiadó: STB Könyvek Kiadó Kft.
Méret: 115*180 mm, 272 oldal

Kirké, a híres bűvész, a mágusasszony nemcsak káprázatos, hódító külsejű nő, de a lelkivilága, gondolkodásmódja is kiemeli őt az egyszerű halandók köréből. A porond világát már otthagyta rég, a vagyonából él a festői Korfu szigetén, s közben az emlékei fényében sütkérezik. És van még egy foglalatossága, hasonlatos a korábbihoz: szeret varázsolni, jobban mondva elvarázsolni, meghódítani mindazokat, akik megtetszenek neki. Férfiakat, nőket egyaránt, hiszen a szép Kirké asszony ez utóbbiakat is kedveli, és semmivel sem kevésbé, mint a hímneműeket. Megbabonázza, magáévá teszi őket, a testüket éppúgy, mint a lelküket, sőt ez utóbbira talán még jobban fáj a foga. A korfui nyár örömei az ő közreműködésével keserednek meg, majd válnak tragédiává egy házaspár számára, akik belezuhannak a mágusnő bűvkörébe, és veszítik el józan eszüket, énjüket, és mindenekelőtt a másikhoz fűződő, addig szeretetteljes kapcsolatukat. A görög tragédiák azonban igazságosak: Kirké rafinált praktikáinak nemcsak a pár esik áldozatul, hanem ömaga is, és a nagyon fordulatos regény végén egy megkeseredett asszony hagyja el a szép álmok szigetét.

 

Fekete homok

Sorozatcím: Florence
ISBN: 963 7435 61 1
Kiadás éve: 2006
Kiadó: STB Könyvek Könyvkiadó Kft.
Méret: 115* 180 mm, 264 oldal

Morgan Davidson első látásra nem más, mint egy elkényeztetett amerikai milliomos-csemete, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy érzelmei is vannak, sőt lelke. Végzett geológus, szereti a hegyeket, a csendet, a hasonszőrű barátokat, előszeretettel figyeli a levegőégen köröző sasok röptét. Szeret elmélyülni, szeret meditálni, és mindenekfelett szereti a menyasszonyát, a gyönyörű spanyol Anabelt, akivel a Kanári-szigetek tengerparti fekete homokján töltött éjszaka csendjében eljegyezték egymást. Morgan Davidsonnak rákja van. Tud róla, amikor másodszor is elutazik a mesés szigetre, nem sokkal az esküvő előtt, amelynek minnél gyorsabb lebonyolításához üzletember apjának komoly anyagi érdekei fűződnek. Morgan kettős prés alatt gyötrődik: joga van-e tragikus tényt elhallgatva magához láncolni Anabelt, vagy valljon színt, és akkor esetleg apja üzletét teszi tönkre. Nem csoda, hogy nem bírja a terheket, idegileg összeroppan, botrányokat csinál, a környezete kiveti magából. De az örök és változatlan hegyek megmaradnak neki, hazamegy, beveti magát a rengetegbe, s Anabel oldalán és segítségével, megnyugodva és békés lélekkel tekint bele a jövő szemébe...

 

Tűzmadár

Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789637435843
Kiadás éve: 2006
Kiadó: STB Kiadó
Méret: 105*180 mm, 236 oldal

A szemfüles újságírónő riportot készít a festői Capri szigetén egy régészprofesszorral, és nem sejti, hogy ezzel nyakig merült egy titokzatos történetbe, amelynek Laura, a volt amerikai katonalány a főszereplője. Irakban szolgált, különleges egységben, megtapasztalta a harcok minden borzalmát, mégpedig nem tétlen szemlélőként, távol a gyilkolástól, hanem benne az események sűrűjében. Öltek mellette és ő is ölt, kegyetlenül, emberfarkas módjára, a háború hagyományos erkölcsöt nélkülöző erkölcstana szerint. Meg is sebesült, és bár a testi sérüléseit kiheverte már, a lelkiektől nem képes szabadulni, a múlt elkísérte őt a szépséges szigetre, először csak a lélek szenvedései, majd később valódi veszélyek formájában is. Szerencsére a régészprofesszor és az újságírónő mellette állnak mind a láthatatlan sebek gyógyításában, mind pedig a testet öltött démonok látogatásakor, és segítségükkel Laura, ha nehézségek és gyötrelmek árán is, de maga mögött hagyja a bajokat. Elutazásakor, a nápolyi reptéren azonban elárul valamit az újságírónőnek, amitől a feje tetejére áll minden, az egész szívet tépő történet gyökeresen más megvilágításba kerül. Még szerencse, hogy szamaritánus tevékenységük közben az újságírónőnek és a régészprofesszornak egyébre is akad ideje: mind közelebb kerülnek egymáshoz, és mire a lány földet ér Amerikában, ők döntésre jutnak: az életüket együtt folytatják majd.

 

Krétaszív

Alcím: Pokoli múlt, örvénylő jelen, újjáéledő remények... Megmenekülsz, ha szeretsz!
Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789637435492
Kiadás éve: 2010
Kiadó: Stb kiadó
Méret: 115*180 mm, 230 oldal

"Eleanort anyja tizenhét évesen az utcára löki, a lány élete ettől kezdve még inkább hányatottá válik. Házassága zátonyra fut, fia szeretetét elveszíti, és drogterjesztés miatt börtönbe kerül. Szabadulása után egy kocsmában kap állást, a keresetét a legősibb mesterségből származó jövedelemmel egészíti ki.
Elutazik Kréta szigetére nyaralni, ahol megismerkedik az angyalarcú Manolisszal, akiről hamarosan kiderül, hogy súlyos szívbeteg. Egymásba szeretnek, a nő minden áron új szívet akar találni, hogy átültethessék azt a fiú testébe. Véletlenül tudja meg, hogy ő maga is egy rejtélyes betegségben szenved. Kivizsgálása alatt látomásai támadnak, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a már kórházban fekvő Manolisz számára donort szerezzen. Öngyilkosságot kísérel meg, mert balgán azt hiszi, hogy a beteg fiú megkaphatja az ő szívét. Visszahozzák a halálból, ám az életmentő új szív az ő egyik látomásának lesz köszönhető. Eleanor a testi-lelki megpróbáltatások miatt összeroppan, és görög barátait sem akarja látni többé. A kálváriája történetét megírja Stella Mae újságírónőnek, aki szövevényes úton megszervezi, hogy a pár ismét találkozzon. A szerelmesek egymásra találnak, és Eleanor kibékül fiával is."

 

Igazgyöngyök 

Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789632590738
Kiadás éve: 2010
Kiadó: STB Kiadó
Méret: 115*180 mm, 231 oldal

Gyűlölet, féltékenység, remények között... Szerelem és szenvedély életre-halálra!Amerikai filmesek érkeznek Korfu szigetére, hogy életre keltsék Odüsszeusz kalandjainak azt az epizódját, amikor Homérosz hőse találkozik Nauszikaá királylánnyal és a phajákok királyával, s elmeséli nekik a trójai háborúból tíz éve hazafelé tartó útját.
A királylányt alakító philadelphiai színésznő, Barbara beszél görögül; az apja tanította rá, aki amerikai nőt vett feleségül. A stábban ott van a férje is kerekesszékben; híres kaszkadőr volt, de egy ugrást követően megbénult. A kislányuk négyévesen meghalt fehérvérűségben korábban. A vigaszul a rendezővel kialakult kapcsolatából pedig épp most ábrándul ki.
A forgatáson találkozik egy fiatal görög statisztával, akinek van ugyan menyasszonya, de örömmel lecserélné a színésznőre. Találkozik egy görög táncművésszel is, akit elhagyott a felesége és magával vitte a kisfiát. Megpróbálnak közeledni egymáshoz, de a félelem egy újabb csalódástól kísértetként gyötri mindkettőjüket. Végül találkozik egy árva kislánnyal, aki annyira ragaszkodik hozzá, hogy elhatározza, örökbe fogadja őt, de a hatóságok nem engedik.
Hogyan alakul a sorsuk? Elhagyja-e a fiú a menyasszonyát a színésznőért? A táncművésszel le tudják-e győzni az egymás iránti félelmeiket? És mi lesz az árva kislánnyal, aki elhagyatottságában a szobát is magára gyújtja?
Izgalmak, vívódások, csalódások és remények között bontakozik ki a gyűlölettel, féltékenységgel és szeretettel átszőtt életük, amíg rátalálnak a boldogságra.

 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése