Marta Rovira álnéven megjelent könyvek

 

Afrikai gyémántok

Alcím: Mély családi titkok, lélegzetelállító kalandok és szerelem, két világ határán... Küzdj a gyémánttiszta életért!
Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789632590578
Kiadás éve: 2010
Kiadó: Stb kiadó
Méret: 115*180 mm, 231 oldal

"Ezermillió eurót, egy villát, több luxusautót és két céget örökölt Julia a nevelőszüleitől, miután hajószerencsétlenség érte őket. Gazdag lett, de árván maradt, miként gyermekkorában. Elhatározta, hogy felkutatja vér szerinti szüleit.
Először nagyanyjára talál rá, ám ő hallani sem akar róla. De elárulja, hol találja meg édesanyját. A bolondok házában. Ott tudja meg, hogy őt Yvonne-nak keresztelték születésekor. Édesanyja levele arra is utal, hogy ő hibisz­tövében fogant egy felejthetetlen éjszakán, franapától, akit Dél-Afrikában kell keresnie.
Ott azonban váratlan események fogadják. Édesapja elmenekül az utolsó pillanatban, mielőtt találkozhatnának. Az egyik segítőjének eltörik a karját, bordáit, a másiknak, egy lengyel-búr afrikandernek a terepjárójára pedig helikopterből lövöldöznek. Neki az autó alá kell menekülnie a lövések elől. A harmadik segítője egy exzsaru, akivel – úgy tetszik – össze is fonódik az élete. Mellőle azonban emberrablók kezébe kerül. Megpróbál megszökni – sikertelenül. Nem érti, mi köze van neki vagy apjának a gyémántokhoz, amelyekért elrabolták.
Ki a titokzatos megmentő, akiről annyit tudni, hogy egykor volt egy királygepárdja? Rátalál-e Yvonne-Julia Afrikában a gyökereire? És rájön-e végre, hol keresse az igazi, tiszta gyémántot, hogy nyugodt és teljes életet élhessen?"

 

A fehér boszorkány

Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789632590172
Kiadó: STB Kiadó
Méret: 115*180 mm, 285 oldal

Leírás: Brent Keaton, immár kilencedik esztendeje koptatja azegyetem lécsőit Sidney-ben, mikor professzoraeltanácsolja az orvosi pályáról. Rádöbben, hogy csak abarátnője kedvéért akart orvos lenni, így kapcsolatukmegszakad. Nehéz kérdés elé kerül: most mihez kezdjenaz életével? A fotózást szereti és ahhoz ért is, ígynémi baráti közreműködéssel megbízást kap egy képesmagazintól, hogy készítsen felvételeket a kelet-afrikainépek kultúrájáról és az ottani állatvilágról. Ígykerül egy másik világba, egy - a hazájától távoli -országba, a földgolyó másik oldalára, Tanzániába, ahola fekete bőrű emberek még a varázslóiknak hisznek,gonosz és ártó szellemektől, boszorkányoktól félnek.Ott, ahol a pénzéhes fehér bőrű embereket csak a gyorsmeggazdagodás érdekli minden áron. Fotózná ő a békéstermészetet, de tudtán és akaratán kívül belekeveredikolyan események hálójába, hogy majdnem elevenenmegégetik. Ki tehet róla? A nála idősebb dán szőkeség,Clara, a feketéket önzetlenül gyógyító doktornő? Vagy a ...

 

Afrikai éjszakák

Sorozatcím: Florence
ISBN: 9637435964
Kiadás éve: 2006
Kiadó: STB Kiadó
Méret: 120*180 mm, 280 oldal

Silvia magasan képzett, csinos fiatal nő, egy madridi középiskolában tanít, és első látásra senki nem hinné róla, hogy valami nincs rendjén az életében. Pedig a viharfelhők egyre sűrűsödnek a feje fölött, a kollégái intrikálnak ellene, otthon, a családban a megszokottság, az üres sablonok kerekednek az érzelmek felé, és tudomására jut az is, hogy bálványozott férje távolról sem a házassági hűség mintaképe. Kapóra jön neki régi professzorának ajánlata: utazzon el a férjével együtt Afrikába, vegyen részt egy akadémiai programban, az új, egzotikus környezet és munka talán helyrebillenti majd a lelki egyensúlyát.
Kezdetben úgy tűnik, az elképzelés bevált, Silvia rengeteg örömet és szépséget talál Afrikában, izgalmas emberekkel ismerkedik meg, közöttük egy különös egyéniségű pilótával, és ahogy sokasodnak az élmények, a házasélete is rendeződni látszik. Ám megjelenik a színen a régi vetélytárs, és Silvia rádöbben, hogy illúziókat dédelgetett, a múltat nem lehet már visszahozni. Hogy saját értékét bizonyítsa, őrült ötlettel expedíciót indít a Kilimandzsáróra, amit Teresa, a másik nő a maga javára fordít, tragédiák lavináját indítva el ezzel. Az utolsó pillanatban azonban leszáll az égből, azaz a felhőkből a pilóta, és a hegy gonosz szellemei hoppon maradnak...
Hónapok telnek el, Silvia számára lezárult életének egy fájdalmas szakasza, és ami utána következik, az sem ígér sok derűt és boldogságot. Vagy mégis? Jóságos varázslóként ismét feltűnik az öreg professzor, és elintézi, hogy valaki, egy régi ismerős és barát hírt adjon magáról, s talán szerepet is kapjon az asszony sorsának alakulásában.

 

Álmok a dűnén

Alcím: Kasszandra jóslata, rózsaszín ábránd, vaj végzet vagy igaz szerelem... Tedd, amit a szíved diktál!
Sorozatcím: Florence
ISBN: 9789632590745
Kiadás éve: 2010
Kiadó: Stb kiadó
Méret: 115*180 mm, 235 oldal

"Nevében a végzete? Odüsszeusz feleségéről - aki húsz éven át várt férjére - kapta nevét Penelopé, a görög halászcsalád kisebbik gyermeke. Apja nevelte, mert édesanyja meghalt rákban, de őt is elvesztette, így saját lábára kellett állnia.
Penelopé életének eseményei innentől kezdve felgyorsulnak, és drámai fordulatot vesznek. Szobalány lesz egy szállodában, ahol összejön Kosztasszal, a görög villanyszerelő fiúval. Közös jövőt terveznek, melynek anyagi alapjait nyugaton vállalt munkával akarják összehozni. De a sors közbeszól; egy jómódú dán mérnök jól fizető munkát ajánl, természetesen csak a lánynak!
Mit válasszon? A biztos jövőt Kosztasszal, hagyományos görög asszonyi létet, vagy ugorjon fejest a bizonytalanba? Idegen ország, ismeretlen nyelv; cselédként, de bátran, szabadon egy gazdag férfi árnyékában? Sorsdöntő kérdések! Penelopé dönt és lép, merészen, az egykori jóslattal lelke mélyén, igenis megpróbálja a dán házában szerencséjét, szakít hát Kosztasszal, és a rózsaszín ábrándok ösvényére lép. Ó, a kasszandrai jóslat bekövetkezik, félelmetes örvényt kavarva a lány életében! Az új hazában valóban férjhez megy, de kétszer is, mindkétszer dán férfihez. Az álmokért azonban meg kell szenvednie előbb a cseléd, később a megcsalt, megalázott, pénz nélkül hajléktalanná vált asszony sorsát! Az izgalmas, fordulatos események után Penelopé végre rájön, mi az, mit vállalnia kell, mire tanította a sok szenvedés és tragédia, és hogy csakis ő lehet az, aki magának szabad utat törhet, nemes célt, mércét és mértéket állíthat. Görög lelke megszólal, szívszorítóan megható tettre szánja el magát..."

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése